Община Карлово

Официален сайт

       26 юни е Международен ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици. На този ден всички хора по света могат да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. Датата е приета на Общото събрание на ООН през 1987 г. и изразява решителността на всички страни-членки да засилят действията си и сътрудничеството си за постигане на свят без наркотици.

      Хората, зависими от наркотиците, имат трудности в осъществяването на нормално общуване, поведението им е насочено преди всичко към набавяне на веществото, те нараняват близките си, губят приятелите и работата си. Наркотиците намаляват способността за правилна преценка. Това означава, че наркоманите често поемат повече рискове, например като това да правят секс без да вземат предпазни мерки. Това може да доведе до инфектиране с хепатит, ХИВ и други болести предавани по полов път. Един от най-добрите начини да се предпазим е да се информираме. Консултация и съвет по всички въпроси, свързани с наркотиците и алкохола, можете да получите на анонимната и безплатна национална телефонна линия на Националния център по наркомании: 0800 133 22 - от понеделник до петък, от 14.00 до 20.00 часа.

       МКБППМН – Карлово отбеляза този ден, като предостави на училищата в Община Карлово брошури и презентация на тема ”Наркотици”. Те бяха раздадени от децата от клуб”Доброволци към МКБППМН” в СОУ”Васил Левски” – гр. Карлово, СОУ”Христо Проданов” и ПГ по икономика” Т. Влайков” – гр. Клисура.

Презентация 1 Презентация 2 Презентация 3

1 2 3 4 5 6 7